Omgeving

EEN KEMPENS FESTIVAL VAN GEUREN EN KLEUREN

De omgeving van B&B Domein Rodin heeft u veel te bieden: fietsen, wandelen, paardrijden …  U kan op Domein Rodin heel wat wandel- en fietsroutes vinden, evenals toeristische informatie en de knooppuntenkaarten.

Midden in de Kempen tussen Oud-Turnhout en Arendonk vind je het Landschap De Liereman, één van de oudste beschermde natuurgebieden van België. Kruidig ruikende gagelstruiken, zoetgeurende brem, frisgroene bossen en uitgestrekte heide zorgen voor een Kempens festival van geuren en kleuren.

Wie van de natuur houdt moet zeker eens een bezoekje brengen aan het Landschap De Liereman. Prachtige wandelingen en mooie fietsweg. Een must voor iedere natuurliefhebber!

De bossen, heide, graslanden, stuifduinen en vennen maken van het Landschap De Liereman een uniek natuurgebied in Europa. De Kempense biotopen zijn al eeuwenlang een thuis voor de wulp, de nachtzwaluw, de klokjesgentiaan en de rugstreeppad. Tijdens je wandeling kom je ook schapen en wilde konikpaarden tegen. Hier kun je uitgebreid wandelen tussen kurkdroge landduinen en kletsnatte veenmoerassen. In het bezoekerscentrum aan de rand van het gebied kun je genieten op het terras of van de tentoonstelling over de rijke geschiedenis en het unieke landschap. Zes wandelroutes, een schaapskudde en een groep wilde konikpaarden maken het een uitstap om niet meer te vergeten.

B&B Domein Rodin en de omgeving hebben u veel te bieden voor een onvergetelijk verblijf.

Wilt u Oud-Turnhout of het ietsje verderop gelegen Turnhout bezoeken, dan is daar voor ieders wat wils. Een haventje, kasteel, gezellig marktplein met restaurantjes en terrasjes, het Begijnhofmuseum, het Nationaal museum van de speelkaart
Op slechts enkele kilometers is het sfeervolle Corsendonks Hof gelegen. Een brasserie met terras die zeker de moeite waard is om te bezoeken.  Ook Vin Perdu, ’t Zoet Pateeke en Armijn liggen vlakbij, zijn gemakkelijk te bereiken en echte aanraders.

Infokantoor Toerisme Oud-Turnhout
Kerkstraat 46
2360 Oud-Turnhout
tel: (+32) 14 47 94 94
www.toerismeoud-turnhout.be